keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Vatsataudin kourissa

Santiago de Compostelassa vietetty aika ei ole mennyt suunnitellusti.  Lauantaiyönä alkanut vatsatauti ei ota hellittääkseen. Niinpä jokaisen päivän tärkeimmäksi asiaksi on tullut varautua vessaan menoon kiireellä, ettei housut tahriinnu. Kuume alkaa jo olla ohi, mutta ruuan syönti ei vielä käy. Tuleepa näin  toteutettua paastoakin, vaikkakaan ei vapaaehtoisesti. Vettä pitäisi juoda, mutta se taitaa tulla muutaman minuutin päästä toisesta päästä ulos. Onneksi tauti ei iskenyt kesken vaelluksen. Ihme sinänsä, kun hyvät tavat käsien pesustä tai desinfioinnista ennen ruokailua eivät näissä oloissa päässeet toteutumaan.

Vaelluksen Finisterreen olen jo hylännyt. En ole siitä pahoillani, koska saavutin jo tavoitteeni vaeltaa St. Jean Pied de Portista Santiago de Compostelaan. Jos kuntoudun, matkustan Finisterreen torstaina bussilla ja kävelen siellä maisemia ihastellen. Se hyvä puoli tästä sairastelusta on ollut, että ei ole tarvinnut sateessa talsia. Nimittäin maanantaista alkaen sää on ollut viileää ja sateista. Lentoni Suomeen lähtee vasta la 24.5, joten tässä on vielä muutamia päiviä jäljellä säätilan muuttua.

4 kommenttia:

  1. Todella tylsää sairastaa ulkomailla. Olet löytänyt hyvän puolen, tuon paaston, tyhjentymisen kaikesta turhasta.
    Vasta lauantaina jHs Santiagossa - emme siis tapaa täällä. Nyt Palas de Reissä.

    VastaaPoista
  2. Olethan käynyt lääkärissä, saanut apua? Minä sain jotain lasten lääkettä albergessa, joka auttoi ja suola-sokeriliuos ja tietty limsa myös, ei pelkkä vesi.

    VastaaPoista
  3. Millä lentoyhtiöllä ja mitä kautta lennät kotimaahan?

    VastaaPoista
  4. Lennän Ryanairilla (klo 8.20) Madridiin ja sieltä SAS/Blue1:illa Kööpenhaminan kautta Helsinkiin.

    VastaaPoista