tiistai 6. toukokuuta 2014

Kiitokset kommenteista, tuesta ja mielenkiinnosta

Siskon poikani Kari kyseli, haittaako pyhiinvaelluksen tunnelmaa blogin kirjoittaminen ja Facebookin päivittäminen. Alkuun ajattelinkin, että mitä sitä tulikaan luvattua. Nyt tuntuu hyvältä, että saan jakaa tunteitani ja ajatuksiani teidän kanssanne. Olen erittäin iloinen, että monet ovat olleet henkisesti mukana ja antaneet kommenttejaan ja viestejä.

Tämä blogi vaatii, että vastataan nimellä. Siksi, jos haluat kommentoida, blogger kysyy, mitä tiliä käytät. Jos olet gmailin käyttäjä, voit ilmoittaa sen tiliksi. Tilillä ei siis tarkoiteta, että sinulta veloitettaisiin jotain. Voit myös kommentoida Facebookin kautta. Haku: Toivo Halonen. En kuitenkaan lupaa vastata kaikkiin kommenteihin ajan puutteen vuoksi, mutta luen ne kaikki kiitollisin mielin.

Majoituin siis eilen benediktiläisluostarin ylläpitämään Albergueen. Illalla oli luostarin kirkossa iltahartaus ja pyhiinvaeltajien siunaaminen. Ennen sitä pihamaalla lauloi ja soitti gospellauluja erittäin hyväääninen vaeltaja. Näitä tilanteita tulee vastaan silloin tällöin yllättäen. Hartaustilaisuudesta en ymmärtänyt mitään, mutta uskon, että toistakymmenen nunnan läsnäollessa saatu siunaus kantaa taas eteenpäin.

Illan aikana yksi varvas, jossa on ollut muutaman päivän ajan rakko, äityi tulehtuneena pahaksi ja häiritsi nukkumista. Ajattelin, että menen aamulla lääkäriin. Yön jälkeen varvas tuntui kuitenkin paremmalta ja lähdin liikkeelle. Sain myös hyviä hoito-ohjeita Tatjanalta, joten apteekin kautta matka jatkui 22 km:n verran. Täällä Mazarifessa hostellin vastaanottoapulainen lupasi hoitaa varvasta hyväksi tulleella kokemuksellaan.

Kuljin tänään maisemareittiä, Pat sen sijaan kulkee lyhyempää tienvarsireittiä. Reitit yhtyvät Astorgassa, jossa huomisiltana mahdollisesti tavataan. Tuntui jälleen hyvältä kulkea yksin ja ajatella omia ajatuksiani, pysähtyä milloin siltä tuntuu ja laulella välillä. Mutta hyvältä tuntuu myös kulkea Patin kanssa. Ajatukset käyvät hyvin yksiin. Parasta on siis, että välillä kuljen yksin ja välillä toisen kanssa. Tässä vastausta Karin toiseen kysymykseen.

Hobittien asumuksia näkyy paikkapaikoin. Tosiasiassa lienevät viinikellareita.
Kolmantena pöydän päässä Tatjana, jolta sain hyviä vinkkeja varpaan hoitoon.
Tässä teille kiitokseksi tienvarsikukkia.
Tässä lisää kiitoskukkia.
Mazarifen tosihieno mosaiikkitaulu tulijalle.

3 kommenttia:

  1. Toivottavasti varvas parantuu kävelykuntoon. Olitko Iterossa St. Nicolas- albergessa? Poikkesin siellä. Nyt olen Boadilla del Caminossa.

    VastaaPoista
  2. Olin Iterossa Puente Fitero alberguessa. Perusasiat kunnossa, mutta WiFi yhteys niin huono, ettei blogin kirjoittaminen onnistunut. Taiteilen nyt kahden ongelmavarpaan kanssa Astorgassa.

    VastaaPoista
  3. Matkan rasitukset alkaa näköjään jo näkyä näin loppupuolella...

    VastaaPoista