maanantai 5. toukokuuta 2014

Sattumiako?

Tänään maanantaina vaelluksemme päätyi Leonin provinssin pääkaupunkiin Leoniin, jossa on 130 000 asukasta. Täällä tosin se merkitsee paljon tiheämmin asuttua keskustaa, kuin mihin Suomessa on totuttu vastaavan suuruisissa kaupungeissa. Kaupungin kategraali on selvästi pienempi kuin Burgosissa, mutta silti mahtava. Majapaikkamme on Benediktiiniläisluostarin ylläpitämä.

Matkallamme saimme jälleen kokea pari "yhteensattumaa", joita täällä tuon tuostakin näyttää tapahtuvan. Eräässä paikassa näimme vanhemman naisen istuvan lepäämässä. Tunnistin hänet ruotsalaiseksi hatussa olleen Ruotsin lipun perusteella. Hän kertoi, ettei ollut nähnyt yhtään ruotsalaista lähes 500 km:n vaelluksen aikana. Sanoin, että olimme nähneet ruotsalaisen Tatjanan eilen. Samassa näin 100 m:n päässä Tatjanan olevan tulossa ja sain sanoa, että sielläpä hän onkin.

Vähän sen jälkeen, Pat sanoi, ettei ollut nähnyt saksalaista Mikeä moneen päivään. Eipä mennyt kuin 10 minuuttia, kun Mike ilmestyi erästä hautausmaata kuvaamasta. Voiko näitä tapauksia sanoa sattumiksi?

Topi, Mike ja Pat.
Leonin katedraali.

1 kommentti:

  1. Terveiset Kuopiosta! Eillen pidettiin pihatalkoot, joihin oli n. 20 osallistujaa. Piha saatiin siistiksi koleassa ilmassa. Päälle nautittiin grillimakkaraa ja Harrin tuomaa loimulohta seka vielä kahvit. Ulla oli neuvonut sinun sivut ja on luettu tapahtumia ja matkaasi siellä. Toivotellen mukavaa ja turvallista loppumatkaa. Naapurista Seppo ja Raija

    VastaaPoista