sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Majataloelämää; ihanat kuorsaajat

Olen majoittunut albergeissa, jotka ovat pyhiinvaeltajille rakennettuja yhdistysten, luostarien, kuntien tai yksityisten ylläpitämiä majataloja. Huoneessa majoittuvien määrä on vaihdellut 5-110 henkilöön. Yöpyminen maksaa 6-10 €.

Jalkineet ja sauvat jätetään niille varatuille paikoille makuutilojen ulkopuolelle, muuten huoneessa olisi sietämätön haju. Suihkuissa on ollut lämmintä vettä. Toisinaan suihkukoppeja ei ole eroteltu miesten tai naisten kesken. Toisinaan kummillakin on omat tilansa.

Makuupaikan saa tulojärjestyksessä. Jos maksaa hieman enemmän, pääsee pienempään huoneeseen. Nyt olemme Patrickin ja Connorin kanssa 8 hengen huoneessa. Aluksi luulimme, että kävi hyvä tuuri, kun saimme hyvän huoneen. Sitten ilo vaihtui kauhuun, kun huoneeseen tuli italialainen nainen, joka kuorsaa hirveästi. Muutama päivä sitten Patin yö meni hänen vuokseen pilalle. Eilen ranskalaiset Patrick ja Hevre riemuitsivat, kun tämä leidi joutui toiseen huoneeseen. Vaikka yhteistä kieltä ranskalaisten kanssa ei löydykään, tässä asiassa pääsimme yhteisymmärrykseen. Pitää varmaan ottaa yöksi unilääkettä, että saisi jonkinlaisen levon. Toki kuorsaajia löytyy muitakin, mutta tämä on erikoistapaus.

Illallinen nautitaan joko albergessa tai läheisessä ravintolassa. Kolmen lajin kohtuullinen ateria juomineen (vesi tai viini) maksaa 9-12 €. Aamiainen albergessa, jos on saatavilla, maksaa 3.50 €, muualla 4-5 €. Lisäksi kävellessä tulee nälkä ja tarvitsee syödä lounasta ja juoda päiväkahvit. Näin päivän majoitus- ja ateriakustannukset ovat 30-35 €.

Kävellessä tulee hiki ja vaatteita joutuu pesemään päivittäin yleensä nyrkkipyykkinä, usein kylmällä vedellä. Tänään hanasta tuli jopa tulista vettä. Sitten pyykki kuivatetaan narulla tai huoneessa, jos ulkona sataa.

Tänään tulimme lähelle Burgosin kaupunkia Agesin kylään. Matkalla nousimme vuorille, jossa kasvoi mäntyjä, koivuja ja kanervia. Pyökit olivat vasta pikkusilmuissa. Metsässä nakutti tikka ja lauloi satakieli. Oli kuin olisi kulkenut Suomessa. 


Korkealla vuoristossa kevät oli vasta alussaan ja puut lehdettömiä.
Hieman alempana maasto ja luonto olivat kuin Suomesta, mäntyjä, koivuja, kukassaan olevia kanervia, tikkoja nakuttamassa ja satakieliä laulamassa.
Vaatimattomalta näyttävä majatalo Agasissa.

1 kommentti:

  1. Ciruenassa tänään noin 30 km Navarettesta kävelin. Olen pesettänyt porukassa usein pyykit ja kuivuriin ja koneesen euro pari per nuppi ja onsaanut ne kuivaksi. Käsinpesut usein märkiä seuraavaan päivään asti.

    VastaaPoista