lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pamplonassa

Lauantai 19.4 iltapäivä. Tänään vain 15 km. Mahtava tunne jatkuu. Kävellessäni lauloin ja nautin. Välillä luonto oli kuin karhunkierroksella joen rantaa kulkiessani. Loppumatka oli esikaupunkialuetta. Majapaikka on katedraalin vieressä, johon tänään tutustun ja myös vanhaan kaupunkiin. Yhdessä huoneessa on 70 henkeä. Tulijat sijoitetaan peteihin samassa järjestyksessä kuin he tulevat.

Olen ystävystynyt matkalla jo lukuisaan määrään pyhiinvaeltajia. Kuljemme suunnilleen samaa tahtia ja usein näen tuttuja majataloissa. Parhaiten juttu luistaa irlantilaisten, amerikkalaisten, saksalaisten ja hollantilaisten kanssa, kun on yhteinen kieli englanti. Kovasti kuitenkin yritetään kommunikoida espanjalaisten, italialaisten ja korealaisten kanssa. Viime yönä alapuolelleni majoittui suomalainen Anu, joka asuu Irlannissa. Kaikki ovat toisilleen ystävällisiä ja auttavat toisiaan.

Kulkiessani eilen rukoilin, että voisin tällä matkalla olla jollain tavoin joillekin avuksi. Tähän pyyntöön vastattiin melkein välittömästi. Naapurisänkyyn majoittui saksalainen nainen, jolla oli paha rakko jaloissa. Neuvoin avaamaan rakon ja annoin Compeed laastarin. Illallisen jälkeen minut pyydettiin irlantilaisen miehen luokse, jonka sormissa oli paha kramppi. Olin kertonut edellisenä iltana ruokapöydässä, että käytän tällaisia ongelmia vastaan magnesiumia. Mies oli neurokirurgi ja unitutkija ja oli oikein kiitollinen, kun annoin pari Mg tablettia. Näistäkin pienistä teoista tuli hyvä mieli. Kenties joskus tarvitsen itse apua ja saan sitä joltain laupiaalta samarialaiselta.

Pamplonassa on noin 200000 asukasta. Se on meille tuttu juoksusta härkiä pakoon katuja pitkin. Pyhiinvaeltajalle se on turhan vilkas ja hälisevä. Vanha kaupunki olisi mielenkiintoinen kohde kaupunkilomalaiselle.

Ensimmäisessä kuvassa esimerkki lukuisista silloista, joita tänään ylitin. Toisessa kuvassa Pamplona toivotti tervetulleeksi. Liitän mukaan kuvan katedraalista ja härkäjuoksumonumentista. Palaan taas matkan kuvaukseen, kun internet yhteys on saatavissa. Huomenna vaellus suuntautuu Puente la Reinaan. Tähän saakka sää on ollut liiankin hyvä, yöllä pakkasen rajalla, mutta lämpeni nopeasti auringon paisteessa päälle 20:n asteen. Nyt sää muuttuu kylmemmäksi ja sateisemmaksi, mikä on normaalimpaa


6 kommenttia:

  1. Vitsi vähä hienoa!! Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Ihania kuvia kans. Tuo yhteisöllisyys vaeltajien kesken on varmasti yksi parhaasta matkan anneista, nauti!
    T. Anna

    VastaaPoista
  2. Tähän ei muuten voi kommentoida anonyymina (voi vähentää kommentoijien määrää). P.s. telkasta tulee muuten juuri parhaillaan dokumentti santiago de compostellan vaelluksesta!

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa, hienoa lukea matkan etenemisestä! Kirjoitat tosi hyvin ja elävästi!

    VastaaPoista
  4. Miten lisäät kuvia? Kortinlukijan avulla tietokoneella vai kännykällä otat kuvan ja liität kännykästä suoraan?
    Kiva seurata vaellusta. Ensi sunnuntaina olen matkalla Pamplonaan...
    Hyvää pääsiäistä. Kristus on ylösnoussut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ymmärrä kovin hyvin IT-asioita. Ainut tapa, jonka osaan on ensin ladata Bloggerin mobiiliohjelmaa puhelimeen. Päivän aikana otan joitain kuvia puhelimella, jos muistan. Yleensä käytän kameraa. Kun kirjoitan blogia, lisään kuvat puhelimesta. Kannattaa hieman harjoitella kotona, kun älypuhelimella blogin kirjoittaminen on paljon kömpelömpää, kuin tietokoneella.


      Poista
    2. Noin minäkin teen, kirjoitan bloggerilla kännykässä.

      Poista