tiistai 22. huhtikuuta 2014

Viinilähde janoiselle vaeltajalle

Kiertelin eilen illalla Estellan kauniita kapeita katuja ja törmäsin festifaalikulkueeseen, jossa riitti ääntä. Välillä pidettiin kovaäänisen kautta puhetta, jota yleisö aktiivisesti kommentoi, välillä ammuttiin paukkupistooleilla. Mukana oli myös aasi. Juhlittiin kuulemma viimeistä pääsiäispäivää.

Jatkoin keskusaukiolle mennäkseni kirkkoon, mutta se oli tupaten täynnä, jopa niin, että juhlapukuihin pukeutuneita miehiä oli kymmenittäin ulkopuolella. Mikä juhla siellä lienee ollutkaan?

Aamulla lähdimme liikkeelle jo ennen seitsemää. Sää oli jälkeen miellyttävän puoliaurinkoinen. Ihailimme kumpuilevaa maastoa, vuoria, kukkuloita, mäkiä, laajoja peltoja, joilla viljeltiin monia eri viljalajeja, oliiveja ja viinipuita.

Irachessa tulimme paikkaan, jossa viinin valmistaja Bodegas oli valmistanut kulkijalle viinilähteen. Talon seinässä oli kaksi hanaa. Toisesta tuli vettä ja toisesta viiniä. Kumpikohan tuote oli suositumpaa? Ei maistunut lainkaan hassummalta. Mitenkähän Suomessa toimisi ilmainen viinilähde ilman ongelmia?

Päädyimme 20 km:n kävelyn jälkeen Los Arcosiin ja majoituimme pienehköön 30-paikkaiseen majataloon. Puolet majoittujista on jo tuttuja, mukana kaksi kovaa kuorsaajaa. Onneksi on korvatulpat!

Festifaalijuhlijoita Estellan kadulla.
Ayeguin pikkukylä aamuauringossa.




Viinilähde janoiselle pyhiinvaeltajalle.
Tällaisessa maisemassa sielu lepää.

1 kommentti: