maanantai 14. huhtikuuta 2014

Lähtötunnelmissa

Huomisaamuna koittaa siis lähtöhetki. Täytyy myöntää, että viime aikoina matka on ollut jatkuvasti mielessä. Nyt alkaa olla jo perhosia vastassa. Sain onneksi kaikki tavarat mahtumaan rinkkaan, mutta painoa tuli 10 kg. Siinä on kilo liikaa suosituksiin nähden, vaikka olen jo luopunut monesta tärkeästä varusteesta, kuten pontchosta. Toivottavasti CoreTex-vaatteet pitävät.


Testasin myös rinkan painoa, kun se on selässä. Ei tunnu raskaalta, mutta kun olen taivaltanut tuntikausia, tunne saattaa olla toinen. Tällaisessa asussa minut nähdään sateisina päivinä kävelemässä pohjois-Espanjan vaellusreittejä. Aamulla lennän ensin Flybellä Helsinkiin. Sieltä sitten Norwegianilla Tukholman kautta Pariisiin. Olen Orlyn lentokentän lähellä hotellissa yön ja varhain aamulla jatkan Air Francen koneella Biarritziin. Sieltä bussilla Bayonneen ja edelleen paikallisjunalla St. Jean Pied de Portiin, jossa kirjottaudun paikalliseen pyhiinvaeltajien majataloon ja saan ensimmäisen leimani pyhiinvaelluspassiin.

Lukuisat rakkaat läheiset ja ystävät ovat toivottaneet hyvää matkaa ja siunausta matkalle. Viime viikolla sain Kansan Raamattuseuran toiminnanjohtaja Ulla Saunaluomalta ja yli 20 ystävältä siunauksen pyhiinvaellusmatkalle. Siksi on turvallista lähteä matkalle. Unelma alkaa toteutua. Mitä kaikkea jännää, odotettua ja odottamatonta onkaan edessä...

Karkean matkareittini näet kartasta, jonka olen kopioinut Pirkko Vekkelin ja Liisa Jäppisen kirjasta: Tätinä taipaleella. Erilainen vaellus Santiago de Compostelaan.

Mitä muuten tarkoittaa Camino? Se on suomeksi Tie. Topi Caminolla tarkoittaa yksinkertaisesti Topi Tiellä. Tämä tiellä oleminen on tärkeintä. Kaikki se mitä matkalla koetaan ja miten se vaikuttaa minuun. Kukaan Santiago de Compostelan tietä vaeltanut ei palaa samana kuin on lähtenyt. Tiellä oleminen muuttaa ihmistä.

2 kommenttia:

  1. Hei! Luin juuri Matti Järveläisen pyhiinvaellusmatkasta Santiago de Compostelaan Kirkko & Koti -lehdestä. Innolla odotan kuulumisiasi matkan varrelta. Siunausta matkalle. Buencamino, hyvää matkaa!
    Mervi Heinonen

    VastaaPoista
  2. Hyvää matkaa, Topi! Kalle Korhonen

    VastaaPoista