maanantai 21. huhtikuuta 2014

Laulellen Estellaan

Aamu oli yllättäen kirkas ja kylmä. Autojen ikkunat olivat jäässä ja kaupungin yllä oli sumua. Olin illalla kävelyllä Puente la Reinan kapeilla keskiajan kaduilla ja ajattelin, kuinka onnekas olenkaan. Tällaisia pikkukaupunkeja turisti ei näe matkoillaan.

Lähdimme Patrickin (Pat) kanssa kävelemään klo 7.15, vähän myöhässä normaalista. Koska minulla oli oikein mukava fiilis, ehdotin Patille, että ruvetaan laulamaan. Hänpä yllätti ja lauloi minullekin tutun laulun: Dirty old town. Käykääpä kuuntemassa netistä, jos se on mahdollista. Sitten minä lauloin: Soi kunniaksi luojan, hän jatkoi toisella irlantilaisella laululla, sitten minä Porilaisten marssin ja Tuol on mun kultani, jne. Viimeksi laulettiin vuoron perään Piippolan vaaria (Old McDonald's). Olipa mukavaa!

Pat sai yllätyksekseen tiedon, että hänen vanhin poikansa tulee isänsä kumppaniksi muutaman päivän ajaksi. Siihen saakka vaellan varmaan hänen kanssaan. On hienoa nähdä, miten hyvä suhde hänellä on lapsiinsa. Mietin, että minun olisi pitänyt panostaa enemmän lapsiini, vaikka meillä onkin hyvät välit.

Kuljimme pitkin kumpuilevaa maaseutua. Pelloilla oli vehnä-, herne-, ja papuviljelmiä, sekä viinitarhoja ja oliivipuita. Peltojen reunoilla kasvaa villeinä monenlaisia kukkia. Välillä otimme valokuvia. Tämä oli oikein hyvä ja rento päivä. Mukavaa oli kulkea puolipilvisessä poutapäivässä.

Majoituimme Estellassa kunnalliseen majataloon, johon tuli paljon tuttuja. Illalla menemme porukan kanssa syömään pyhiinvaeltajien illallinen, Menu del Peregrino. Se käsittää alkuruuan, pääruuan ja jälkiruuan, sekä ruokajuoman, maksaen n. 10 €.

Ennen ruokailua katselen kaupunkia ja käyn messussa, mikäli se alkaa 18 maissa. Näissä kiitollissa tunnelmissa päätän raporttini tältä päivältä kuvien kera.

Puenta la Reinan komea silta, jonka varjo heijastuu veteen.


Puenta la Reinan katuja.
Kumpuilevia maisemia matkalla Estellaan.



Matkatoverini Patrick (59 v).

3 kommenttia:

  1. Pakkasta tosiaan saattaa vielä olla reisussa - päiväksihän sentään lämpenee. Niin ja ei ilmeisesti satanut enää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei satanut, ei tänäänkään tiistaina. Oikein mukava sää, 10 jälkeen pärjäsi jo t-paidassa.

      Poista
  2. Tuo matka tekee sinulle kyllä hyvää isä : )

    VastaaPoista